Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Задигнаха цветни разсади от центъра на Добрич

Засаденият с цветя преди няколко дни участък от магазина за цветя „Далия“ до пицария „Гардения“ на пешеходната зона в центъра на Добрич е станал жертва на крадци на цветя, съобщават от Общината. Мястото е било разкрасено от служителите на общинското предприятие „Устойчиви дейности и проекти“, но сега липсва една трета от посадъчния материал. От неизвестни били изкоренени около 40 разсада. На места липсват цели петна с теменужки.

„Напомняме на виновните, че кражбата на цвете също е кражба, независимо дали се ръководят от градския фолклор „Открадни цвете, за да ти се хване“ или не, а и подлежи на санкции“, написаха от Общината.

„Всички искаме да ни е красиво и подредено в града и в същото време се пренебрегва всяко, дори най-малко усилие. Община Добрич се обръща към всички добричлии с молба да пазят цветните лехи и тревни площи. Нека уважаваме труда на хората, които се грижат за красотата в нашия град и ако нямаме възможност да допринесем за това, поне да не вредим! Нека уважаваме и себе си, защото опазването дори на най-малката тревичка около нас е наше общо дело!“, посочват от Общината.

c