Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Задържаха петима за разпространение на марихуана, произведена в Добрич

Задържани са пет лица по време на опит за продажба на 200 килограма марихуана на стоност 3 милиона лева

Окръжната прокуратура в Бургас внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на пет лица, обвиняеми в участие в организирана престъпна група и държане на марихуана с цел разпространение. Един от обвиняемите е от град Добрич, а останалите четирима са от община Несебър.

Специализирана операция на служители на ОД на МВР в Бургас и ГДБОП е осъществена на 13 април 2023 година. Обвиняемите са задържани по време на опит за продажба на 200 килограма марихуана. Подробности за случая бяха разкрити от окръжния прокурор на Бургас – Георги Чинев, прокурора Ангел Георгиев от Окръжна прокуратура - Бургас и старши комисар Калоян Калоянов – директор на ОД на МВР - Бургас.

Участниците в престъпната група са били разследвани през последния месец. Откритата марихуана е била произведена в помещение на територията на град Добрич, стопанисвано от едно от обвиняемите лица. Това лице имало законно разрешение за производство на индустриален коноп, но реално е произвеждало марихуана с високорискови нива на тетрахидроканабинол. След като е произведена, марихуаната е била превозена и складирана в помещение на територията на община Несебър, където е била пакетирана със специална машина. Всеки пакет е съдържал по пет килограма марихуана.

Обвиняемите са опитали да продадат цялото количество наведнъж. Разследващите са установили, че ако задържаното количество марихуана бе достигнало до продажба на улицата под формата на цигари, реализираният приход би достигнал сумата от 3 милиона лева.

Предстои развитие по делото, като тепърва ще бъде гледана мярката „задържане под стража“. Не е ясно дали има други хора, свързани с тази организирана група, или те са единствените обвиняеми.

c