Неделя, 07 юли 2024

07.07.2024

Последвайте ни

За 32-ри път талантите на “Сарандев” огласят концертната сцена в Добрич (СНИМКИ)

В концертната зала на Младежкия център в Добрич започна 32-ото издание на Европейския младежки поп-рок конкурс “Сарандев”. Музикалното съревнование се радва на интерес от редица държави и с годините се превръща в традиция за град Добрич и за музикалната общност.

Председател на журито отново е Хайгашод Агасян. На пресконференция по-рано днес той заяви, че публиката ще чуе на живо изпълнители, които имат качествата да се качат "на тази прекрасна сцена". 

“В страната има много конкурси, но „Сарандев“ има особена стойност”, Хайгашод Агасян, председател на журито

Останалите членове на журито са поетът и изпълнител от Добрич Александър Петров, журналистът от БТА Николай Текелиев, певецът и композитор Михал Качмарек от Полша, украинката Ирина Романченко – лауреат на редица международни конкурси за песен и изкуство, и проф. Карлъйгаш Абдикаримова – преподавател в Националната академия по изкуства „Т. К. Жургенов“ в Алмати, Казахстан. Те ще оценяват около 60 деца и младежи на възраст от 11 до 30 години от седем държави – България, Полша, Гърция, Румъния, Молдова, Украйна и Казахстан

На 12 май, петък, 17:30 предстои втората конкурсна вечер, а в събота от 17:00 часа ще се състои награждаването на тазгодишните победители, последвано от галаконцерт с участието на Керана и космонавтите.

c