Петък, 27 септември 2024

27.09.2024

Последвайте ни

Юристът Свилен Трифонов повежда листата на ПП-ДБ в Добрич

Юристът Свилен Трифонов от ПП “Движение Да, България” повежда листата за народни представители на Коалиция “Продължаваме Промяната - Демократична България” в Добрич, потвърждават няколко източника. Днес по-късно се очаква да бъде направена и регистрация в РИК Добрич.

Свилен Петров Трифонов е юрист със солиден опит в гражданското и търговското право, в областта на енергетиката, както и в управлението на процеси и екипи в частния сектор, се посочва в официална визитка на кандидата. Притежава и над 17-годишен процесуален опит. След успешно изкаран курс, в края на 2022 г. е вписан като медиатор в Регистъра на медиаторите към Министерство на правосъдието.

Бил е народен представител в 49-о Народно събрание на Република България. Заместник-председател е на Общинския съвет в град Плевен, както и председател на постоянната комисия по „Законност и контрол по изпълнение на решенията“ към местния парламент. Учредител е и председател на местната организация на движение „Да, България“. Свилен има магистърска степен по право и по икономика със специалност „Счетоводство и одит в нефинансовите предприятия“. Роден е в Плевен, където живее, работи и участва активно в политическия живот. Семеен, с две деца.

c