Понеделник, 08 юли 2024

08.07.2024

Последвайте ни

Ясни са шефовете на новите отдели Образование и Здравеопазване в Община Добрич

Красимир Милков ще отговаря за образование и култура, а Златина Георгиева - за здравеопазването

Обявиха избраните началници на отделите „Образование и култура“ и „Здравеопазване и социални дейности“ към дирекция „Хуманитарни дейности“.

Близо десетилетие такива отдели нямаше, но в началото на мандата бяха отново създадени и обявен конкурс за началниците им.

Избраният началник на отдел „Образование и култура“ е Красимир Димитров Милков. Първоначално за поста се кандидатира и Владимир Николов Демиров, но на теста, проведен на 8 март, Демиров не се е явил. Милков издържа теста и бе допуснат до интервю. Крайният му резултат от конкурса е 585, като в протокола на комисията е посочено, че областите, в които е показал най-висок резултат, е професионална компетентност, работа в екип, комуникативна компетентност, ориентация към клиента.

За отдел „Здравеопазване и социални дейности“ в същата дирекция се явиха Златина Колева Георгиева и Веселина Митева Николова. И двете са издържали теста, съответно с 25 и 21 точки, както и интервюто. С 585 точки на първо място е класирана Златина Георгиева, а на второ – с 534 точки е Веселина Николова. Посочено е, че области, в които кандидатите са показали най-висок резултат, за Георгиева са Професионална компетентност, работа в екип, комуникативна компетентност, ориентация към клиента, а за Николова - Фокус към клиента ,дигитална компетентност. Комисията предлага на кмета да назначи класиралия се на първо място кандидат.

c