Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Второкласниците от четири училища в Добрич мериха сили в състезанието „Буквоплет“

Градският кръг на състезанието „Буквоплет“, организиран от Лайънс клуб Добрич, се проведе днес. Второкласниците от четири училища -  ОУ „Хан Аспарух“, ЧПГ „Леонардо да Винчи“, СУ „П. Р. Славейков“ и СУ „Димитър Талев“ демонстрираха знания и умения по роден език. Състезанието беше забавно и много оспорвано.

Нела Георгиева, старши експерт по български език и литература в Регионалното управление по образование, изрази своето възхищение от добрата подготовка, която имаха участниците.

Журито беше затруднено с определяне на победителите, защото всички участници се представиха отлично. Класирани за националния кръг на състезанието са учениците Максим-Ивайло Петев от II “г“ клас и Петина Ивайлова Кирякова от II “б“ клас от СУ „П. Р. Славейков“.

Награди на участниците и победителите връчи президентът на Лайънс клуб Добрич  Весела Панчева и ковежникът на клуба Мария Василева.

Всички присъстващи бяха единодушни, че това е полезна инициатива, която има потенциал да обхване всички училища на територията не само на града ни и в цялата област.

c