Понеделник, 08 юли 2024

08.07.2024

Последвайте ни

Висока скорост е причина за катастрофата със загинал край Добрич, шофьорът е с 0,6 промила

Образувано е досъдебно производство за катастрофата край Добрич от 10 декември, в която загина човек, а трима бяха ранени. Както вече Про Нюз Добрич съобщи, инцидентът е станал по пътя между селата Долина и Одринци. Загинал е мъж на 58 години, а трима от спътниците му са в болница. Шофьорът на микробуса „Мерцедес“ е без наранявания.

След запой жертвите от Мерцедеса пътували до Добрич за чорба, шофьорът – трезвен

Сигналът за произшествието е подаден в полицията на 10 декември, около 01:15 часа, информират от ОДМВР Добрич. На място е установено, че микробус „Мерцедес“, управляван от 32-годишен мъж, се е движел с несъобразена с пътните условия скорост. Водачът е изгубил контрол над превозното средство и то се е преобърнало по таван.

58-годишният мъж е загинал на място. При инцидента са пострадали и трима мъже - пътници в автомобила, които са настанени в МБАЛ Добрич с различни по вид травми и фрактури, без опасност за живота. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство на шофьора, цифровата индикация отчела наличието на 0,6 промила. Той е задържан за срок от 24 часа. Взети са му кръвни проби.

c