Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Валерия Маринова от СКЛА Добруджа с титлата от Държавния шампионат по спортно ходене

Валерия Маринова (СКЛА Добруджа Добрич) и Мартин Граматиков (Спартак Койнаре) спечелиха титлите при жените и мъжете от Държавния шампионат по спортно ходене, който се проведе в Мизия. Организатори са БФЛА, СК "Мизия" и Община Мизия.

На 35 км Граматиков спечели с резултат 3:29,09 ч. , а на същата дистанция при дамите Маринова победи с 4:14,22 ч.

Участие в шампионата взеха 15 клуба и над 100 състезатели от цялата страна. Състезанието премина при отлична организация. Домакините от Община Мизия се бяха погрижили да създадат перфектни условия за изява на състезателите и бяха подсигурили допълнителни награди за медалистите. Наградите на призьорите връчиха: Валя Берчева-кмет на община Мизия, Диян Драшков-спортен директор на БФЛА, Красимир Мартинов-председател на СК" Мизия "председателя на Общинския съвет-Татяна Спасова и спомоществователя Георги Симеонов.

Титли завоюваха състезатели от двата отбора от Добрич. Надя Стефанова от СКЛА Добруджа - Добрич е трета на 20 km-жени. Валерия Маринова от СКЛА Добруджа - Добрич е първа на 35 km-жени, а Зорница Рашева от Добруджа 99-Добрич е втора. Еге Исмаил от СКЛА Добруджа - Добрич е на първо място при 3 km-момчета под 16 г., а втори е Айгюн Али от Добруджа 99-Добрич. Елена Великова от СКЛА Добруджа - Добрич се класира на трето място при 5 km-девойки под 18 г. Ашкън Али от Добруджа 99-Добрич е втори при 10 km-юноши под 18г., а Александър Колев от СКЛА Добруджа - Добрич  е трети. Иван Митев от СКЛА Добруджа - Добрич е втори на 10 km-юноши под 20г., а Божидар Колев от същия клуб е трети.

c