Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

В истински празник се превърна първото издание на футболния турнир „Хиполенд Къп“ в Добрич (СНИМКИ)

Турнирът бе съпътстван от непрестанна забава в почивките с анимация, игри и снимки с любимия Хипо, завърши с награди за всички

16 отбора от 6 града в Североизточна България се включиха в първото издание на турнира по детско-юношески футбол „Хиполенд Къп“, който се проведе тази събота и неделя.

На стадион “Пионер” в Добрич децата, организирани от Футболна академия „Добруджа 1919“ със съдействието на Българския футболен съюз, показаха своите умения. В края на турнира отборите бяха наградени за старанието, раздадени бяха купи и медали.

Наградите бяха връчени от председателя на Областния съвет на БФС – Добрич Николай Милков.

Турнирът с най-малките деца във възрастови групи 2017 и 2016 във формат „футбол 5“ даде възможност на футболистите от Добрич, Варна, Шумен, Каварна, Балчик, Търговище да покажат най-доброто от школите си в групи по четири отбора във всяка възраст.

Футболен турнир „Хиполенд Къп“ е изцяло спонсориран от веригата от магазини за детски и бебешки стоки „Хиполенд“. За децата бяха осигурени както перфектни условия на три футболни терена, така и непрестанна забава в почивките с анимация, игри и снимки с любимия на всички Хипо, символ на магазини „Хиполенд“.

„Идеята на турнира е участниците да не се надпреварват да печелят купи и медали, а да се забавляват като деца. Благодарение на спонсорите и приятелите ни от „Хиполенд“ ще бъдат осигурени аниматори, които ще организират занимателни и състезателни игри, ще раздават лакомства. Идеята на турнира е да направим детски празник, а не футболна надпревара“, коментира Венцислав Желев, президент на новосформираната Футболна академия „Добруджа 1919“.

Той изрази надежди, че по този начин ще бъде поставено началото на един традиционен турнир в нашия град, който да дава различни емоции на най-малките, които тепърва започват да играят футбол.

Желев сашо подчерта, че, благодарение на „Хиполенд“, всичко - участие, забавления, лакомства, ще бъдат напълно безплатни.

Амбицията на организатори и спонсори е турнирът да се превърне в традиционен и да се провежда в навечерието на Деня на детето - 1 юни.

c