Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

В гимназията по земеделие "Тодор Рачински" в Ген. Тошево създадоха красиви миниатюри

Вдъхновени от Великден и Музея на миниатюрите учениците от 8 а клас, специалност "Интериорен дизайн", професия "Дизайнер" от Професионалната гимназия по земеделие "Тодор Рачински" в град Генерал Тошево твориха нещо различно и иновативно по проект - предизвикателство, в което се включиха.

Идеята на проекта беше учениците да изработят и представят на английски език миниатюри на къщи по тема: "Easter and the Museum of miniatures: Talking about houses and furniture" (Великден и Музея на миниатюрите: Говорим за къщи и мебели), проведен от техният преподавател Атанаска Рашкова и специалните гости  Кристияна Иванова - директор на ПГ по земеделие "Тодор Рачински", и  Пенка Петрова - зам.директор в учебното заведение.

Учениците показаха завидни умения и креативност при изработката на миниатюрите на къщите, споделят от гимназията. Възрожденска къща, Пекарна, Кафетерия, Сладкарница, Библиотека, Цветарски магазин и Старинна селска българска къща са част от сътворените миниатюри. В тях е вмъкнат и празничен великденски елемент.

Под ръководствтото на директора на гимназията Кристияна Иванова учениците са замесили и изплели вкусни козунаци. В края на проекта всеки е получил сертификат за отлично представяне.

c