Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

В Добрич тръгна дело за домашно насилие, завършило с убийство с камъни

Дъщеря съди баща си за 200 000 лева заради убитата си с камъни майка

Дъщерята на убитата с камъни от бившия си мъж Айше от Тервел предявени граждански иск срещу баща си в размер на 200 000 лева. Жената е омъжена и живее в чужбина. Тя има и по-малък брат, но той се е отказал да участва като страна в делото. Дъщерята е конституирана от съда като граждански ищец и частен обвинител по делото за убийство срещу Фаредин Мемиш Ахмед 

Подсъдимият е предаден на съд с обвинение за това, че на 28 декември 2021г., на улица в гр. Тервел, обл. Добрич, умишлено умъртвил бившата си съпруга, като деянието е извършено по особено мъчителен начин за жертвата, с особена жестокост, в условията на домашно насилие, съобщават от пресцентъра на Окръжния съд.

Делото ще премине по общия ред - с призоваване на всички свидетели и вещи лица.

Съдът конституира наследница на починалата като граждански ищец и частен обвинител и допусна за съвместно разглеждане в наказателния процес предявения от нея граждански иск за причинени от деянието неимуществени вреди в размер на 200 000 лева.

Следващото съдебно заседание е насрочено за 26 април 2023г., от 09.30 часа.

 Жертвата на тежкото престъпление е на 45 години и е бивша съпруга на обвиняемия. Тялото й е намерено на улица в град Тервел. При огледа, по него са установени множество травматични увреждания. Назначена е съдебно – медицинска експертиза, за да се изясни точната причина за смъртта на жената.

Както Про Нюз Добрич вече писа след развода на Фаредин и Айше тя извадила ограничителна заповед, която забранявала на мъжа да наближава дома й. Той обаче многократно я нарушавал. Съседи казват, че в основата на убийството е ревността. Убил я с камъни и избягал.

Двамата имат две деца. Дъщеря им е женена и живее в чужбина. Синът бе ученик в училището в Тервел, тренира футбол.

c