Неделя, 19 май 2024

19.05.2024

Последвайте ни

В Деня на храбростта Исперих почете загиналите във войните

С празнична програма, организирана от Община Исперих и Народно читалище „Съзнание – 1891“, Исперих тържествено отбеляза Деня на храбростта и празника на Българската армия, съобщиха от общинската администрация.
С думи на признателност пред саможертвата на хилядите български офицери и войници, които са отстоявали по бойните полета правото на България да бъде независима държава, и с музикални и вокални изпълнения възпитаниците на школите към исперихското читалище и Младежкия духов оркестър към Центъра за работа с деца в Разград, развълнуваха присъстващите, дошли на площада пред паметника на свети Георги.
С празнично приветствие към присъстващите се обърна кметът на Община Исперих инж. Белгин Шукри. Слово произнесе и старши лейтенант Христо Русев, офицер от запаса. 
Венци и цветя в знак на почит бяха положени от името на кмета на Община Исперих и Общински съвет – Исперих, Общинския съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Историческия музей, НЧ „Съзнание – 1891“, политически партии и граждани, допълват от общината. 
С общоградско тържество Деня на храбростта и празник на Българската армия беше отбелязан и в Разград.
 

c