Събота, 06 юли 2024

06.07.2024

Последвайте ни

Ускоряват изграждането на водопровода на село Стожер

Четири докладни записки, свързани с ускоряване реализацията на инвестиционното намерение на Община Добричка за изграждане на захранващ водопровод на село Стожер от магистралния водопровод Батово-Добрич през село Соколник, бяха гласувани на днешното заседание на Общинския съвет /ОбС/. Те бяха включени като спешен въпрос по предложение на кмета Соня Георгиева.

С решението по първата докладна бе актуализирана Програмата за управление и разпореждане с имотите – общинска собственост за 2022 година и захранващия водопровод за Стожер бе определен за обект от първостепенно значение. В предложението си Георгиева припомня, че във връзка с проблемите с водоснабдяването на селото, довели до обявяване на бедствено положение от 5 август до 8 септември 2021 година, и решение на ОбС от октомври м. г. с постановление от ноември на Министерски съвет бе одобрен трансфер за целеви средства за изграждане на водопровода в размер на 1 300 000 лева. Има одобрен одобрен и устройствен план и е разработен инвестиционен проект. С определяне на водопровода за обект от първостепенно значение и включването му в Програмата за управление и разпореждане с имотите – общинска собственост се дава възможност в максимална степен да се устори процесът на реализацията му. Това ще доведе и до своевременно усвояване на отпуснатите целеви средства.

По другите три докладни записки общинските съветници дадоха съгласието си за учредяване на сервитути на захранващия водопровод на Стожер през Соколник.  

c