Четвъртък, 18 юли 2024

18.07.2024

Последвайте ни

Украйна и Русия съобщиха за общо шестима убити цивилни при нападения в Херсонска област и контролираната от Москва част от Донецка област

В резултат на руски атаки срещу Херсонска област в Южна Украйна вчера са убити петима цивилни, съобщиха украински официални представители. Назначените от Русия управници на източния град Горловка заявиха, че един човек е загинал в резултат на обстрел от страна на Киев, предаде Ройтерс.
Агенцията отбелязва, че руските сили изоставиха град Херсон, административен център на Херсонска област на река Днепър в Южна Украйна, както и западния бряг на реката преди около една година, но оттогава подлагат много райони там на постоянен обстрел от позициите си на източния бряг.
Жертвите в Херсон са дадени по време на непрекъснатия руски обстрел на града и региона през последните 24 часа, заявиха украински официални представители.
Според местната полиция трима души са загинали при обстрел на жилищна сграда и на частен дом в град Херсон. Друга жена е загинала при нападение с дрон в малък град южно от Херсон, а още една жена е била убита при силен обстрел на малко градче на север.
Говорителят на Херсонската областна военна администрация Олексаднър Толоконников заяви пред украинската телевизия, че доставките на газ и вода са били частично прекъснати в резултат на нападенията, които са засегнали и медицинско заведение. "Прозорците са счупени, сградата е повредена", каза Толоконников.
В град Горловка, разположен на около 600 км североизточно от град Херсон, в районите на Донецка област, които се намират под руски контрол, Украйна е обстрелвала търговски център и няколко други сгради, съобщи руски официален представител.
При нападенията е била убита една жена и са ранени шестима цивилни, написа в "Телеграм" кметът на град Горловка Иван Приходко.
Ройтерс не бе в състояние да провери чрез независими източници достоверността на украинските и руските съобщения.

c