Неделя, 07 юли 2024

07.07.2024

Последвайте ни

Украинските военни съобщиха, че през изминалата нощ са нанесли удари по четири петролни рафинерии и военни цели в Русия

Украинските военни съобщиха, че техни безпилотни самолети са поразили четири петролни рафинерии, радарни станции и други военни обекти на територията на Русия по време на нападението в ранните часове на денонощието, предаде Ройтерс.
"Безпилотни летателни апарати атакуваха петролни рафинерии в Афипски, Илски, Краснодар и Астрахан", заявиха украинските военни в изявление в платформата "Телеграм". "Освен това бяха ударени радарни станции и центове за електронно разузнаване на руските нашественици в Брянска област и временно окупирания Крим", се посочва в текста.
Украинските въоръжени сили поразиха и обекти за съхранение и подготовка на безпилотни летателни апарати в руския Краснодарски край. 
По-рано днес руското Министерство на отбраната съобщи, че през тази нощ системите за противовъздушна отбрана на страната са прехванали и унищожили 114 украински безпилотни летателни апарата, включително 70 над Кримския полуостров и акваторията на Черно море, 43 над Краснодарския край и един над Волгоградския край, отбелязва ТАСС. Властите в Краснодарския край съобщиха за един загинал.
 
 

c