Ученици от ПГВП „Проф. д-р Г. Павлов“ проведоха учебна практика в пекарна в Добрич
Учениците от 11 б клас на ПГВП „Проф. д-р Г. Павлов“ със специалност „Техник-технолог по качеството на храни и напитки“ посетиха днес откриването на нова пекарна в Добрич. Целта бе провеждане на учебна практика по специалния предмет „Технология и техника за производство на храни“.
Учениците бяха запознати с историята на пекарната и пицарията, как е поставено началото и етапите на развитие, как с труд, мотивация, използване на качествени суровини до получаване на готов продукт, който удовлетворява клиента е възможно да бъде постигнато.
Беше им представен технологичният процес, термичните режими на хранителните продукти, които произвеждат. Собствениците ги запознаха с въведената НАССР-система, с входящия контрол на суровините, разделното им съхранение, които изискват различни температурни режими, със санитарно-хигиенните изисквания, свързани с технологичния процес и персонала.
Директорът на ПГВП „Проф. д-р Г. Павлов“ Даниела Станкова благодари на собствениците на пекарната, че дадоха възможност на учениците да проведат учебната си практика в реална работна среда и им пожелава успешен бизнес, произвеждащ качествени хранителни продукти, както и много доволни клиенти.