Четвъртък, 04 юли 2024

04.07.2024

Последвайте ни

Ученици от гимназия "Р. Цончев" в Добрич с награди в състезания по чужди езици

За поредна година ученици от Частната профилирана гимназия "Райко Цончев" в Добрич заемат призови места в състезания по чужди езици не само в област Добрич, но и на национално ниво, съобщават от учебното заведение.

Валентин Андреев от 11-а клас отново е сред първите шест в страната с отлична оценка от Националната олимпиада по испански език. С участието си в Осмия международен конкурс по превод "Трансформации" печели първо място в рубриката "проза – френски език" и второ място в рубриката "проза – италиански език".

Селен Тефик от 8-в клас е единствена участничка, класирана след областен кръг в Добрич за националната надпревара по английски език с ученици от цялата страна. С блестящото си представяне Селен заема второ място в своята възрастова група, с една точка по-малко от заемащия първото място.

Отново Селен и Милица Георгиева от 9-а клас са класирани за Европейските финали от Световната олимпиада по английски език ХИППО, които ще се проведат в Лидо ди Йезоло, Италия през следващата седмица.

Над една трета от всички ученици в гимназията участват в състезания по чужди езици всяка година. Към споменатите вече могат да се добавят Националното състезание по творческо писане на английски език, както и Националното състезание за речеви и комуникативни умения на английски език, в които учениците на гимназията са сред най-добрите.

С интензивното обучение по испански език в профил "Чужди езици" и по английски език в профилите "Предприемачески" и "Софтуерни и хардуерни науки" Частна профилирана гимназия "Райко Цончев" предлага иновативни методи на обучение в подкрепяща творческа среда.

c