Петък, 13 септември 2024

13.09.2024

Последвайте ни

ЦИК определи възнагражденията на ОИК и СИК за референдума в община Добричка

В Централната избирателна комисия е постъпило писмо от община Добричка  относно предстоящ местен референдум в община Добричка на 27 октомври 2024 г.

С Решение  на Добрички общински съвет е насрочен местен референдум на 27 октомври 2024 г. в община Добричка, с въпрос „ПРОТИВ ли сте определяне на територии за изграждане на ветроенергийни източници на енергия в Община Добричка чрез разрешение за изменение и одобряване на устройствени планове от Общински съвет и Кмета на Общината?“

В тази връзка ЦИК определи възнагражденията на членовете на Общинската избирателна комисия за подготовка и произвеждане на местен референдум. Председателят ще получи 510 лева, заместниците ме - 480 лева, секретар - 480 лева, а членовете - 450 лева.

ЦИК определя и възнаграждение на членовете на СИК за произвеждането на местен референдум – председател - 205 лева, секретар - 205 лева, а член - 195 лева. На членовете на СИК, които предават протоколите и книжата в ОИК, определя по 10 лева допълнително възнаграждение. Възнагражденията на ОИК и СИК, както и разноските при евентуално обжалване на резултатите, са за сметка на общинския бюджет.

c