Вторник, 18 юни 2024

18.06.2024

Последвайте ни

ЦИК обяви имената на новите 240 депутати. Ето кои са от Добрич

ЦИК обяви имената на новите 240 депутати, които влизат в 50-ото Народно събрание.

Седем са партиите и коалициите, които ще бъдат парламентарно представени – БГНЕС – ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ „Възраждане”, ДПС, БСП, ИТН и „Величие“. 

ГЕРБ-СДС имат 68 депутати. ДПС е представена от 47 народни представители. „Продължаваме промяната – Демократична България“ имат 39 депутати. „Възраждане“ ще има парламентарна група с 38 души. „БСП за България“ ще бъде с 19 народни представители. „Има такъв народ“ са с трима по-малко – 16 депутати. „Величие“ е най-малката парламентарна група с 13 депутати.

Вече са постъпили заявления на избрани народни представители, които или се отказват от местата си, или са избрани от две листи и вече са избрали от къде да влязат.

Лидерът на “Има такъв народ” Слави Трифонов е подал заявление, че няма да бъде такъв. Здравославен проблем е отказал от това да бъде депутат и водача на листата на ГЕРБ-СДС в Русе  Бедрос Пехливанян.

25-има са избрани за депутати от два района. ЦИК им даде един ден, за да изберат откъде да влязат и съответно на кои свои съпартийци да освободят места в юбилейното 50-о НС. Сред тях бяха почти всички политически лидери – Бойко Борисов, Делян Пеевски, Джевдет Чакъров, Кирил Петков, Асен Василев и Корнелия Нинова.

Осми изборен район - Добрички

ПП ИМА ТАКЪВ НАРОД

Александър Атанасов Александров  

ВЪЗРАЖДАНЕ

Константина Венциславова Петрова  

ГЕРБ-СДС

Деница Евгениева Сачева  

БСП за БЪЛГАРИЯ

Мая Йорданова Димитрова  

Движение за права и свободи – ДПС

Ертен Белгинова Анисова  

c