Събота, 06 юли 2024

06.07.2024

Последвайте ни

Трима кандидати за директор на дирекция „Бюджет и финанси“ в Община град Добрич

Трима кандидати са допуснати до конкурса за директор на дирекция „Бюджет и финанси“ в Община град Добрич. Мястото бе овакантено, след като досегашният директор Снежка Денева напусна на 15 януари. Тя бе един от водещите финансисти в общинската администрация, които напуснаха в началото на годината. 

Община Добрич остана без водещите си финансисти

Задълженията на директора са организиране на дейностите по разработването, регулирането и координирането на сборния бюджет на общината и свързаните с това въпроси по труда и работната заплата. Контролиране на дейности по законосъобразното разходване на бюджетни средства. Премахване на всички предпоставки, благоприятни за възникването на корупция, както и създаването на механизми за контрол върху нея. Създаване на условия за прозрачност и отчетност в работата на дирекцията.

Кандидатите трябва да имат висше образование, степен „магистър“, в професионално направление „икономика“. Друго изискване е четири години на длъжност свързана със специалността или ранг ІІІ младши.

Елка Димова вече не е заместник-кмет на Добрич, стана одитор в Сметната палата

Конкурсът на допуснатите кандидати се провежда на три етапа - решаване на тест, практически изпит и интервю.

В решението на конкурсната комисия за допускане до конкурса кандидатите са посочени само с инициали - Ж. С. Ж., М. М. Д. и И. С. Д. 

Утре, 16 април, от 10:00 часа ще се проведе тестът с тях, а от 13:30 часа - практическият изпит.

c