Понеделник, 08 юли 2024

08.07.2024

Последвайте ни

Три експертизи са назначени за нарязаните в Добрич десетки гуми от британец

Случаят с нарязаните гуми на повече от 56 коли в Добрич е възложен на следствието, защото е от фактическа и правна сложност, съобщи за Про Нюз Добрич говорителят на Районната прокуратура Даниел Илиев. Разпитват се свидетелите, защото броят на пострадалите продължава да се увеличава. Междувременно са назначени съдебно-оценителна експертиза, съдебна видео-техническа експертиза и  съдебно-графологична експертиза.

Желанието на наблюдаващия прокурор е до края на февруари разследването да приключи. Допълнително ще трябва да се уточни дали на обвинения 51-годишен британски гражданин няма да бъде повдигнато обвинение и за хулиганство.

Пияният британец с рекорд – нарязал над 100 гуми в Добрич (+снимки)  

Припомняме, че Районната прокуратура в Добрич обвини 51-годишен британски гражданин, продължително пребиваващ в България, че е увредил противозаконно 56 леки автомобила в града като нарязал гумите им.

Мъжът живее във Великобритания с жена си, която е от Добрич. Дошли на гости на роднините. Вечерта гостували на тъста му в блок 17 в квартал „Балик“. По обясненията на родителя двамата мъже изпили по три ракии и две бири. Пускали силно музика, а детето скачало и вдигало шум. Съседите от долния етаж направили забележка. Станала препирня, при което англичанинът излязъл от входа като потрошил входната врата на блока и с нож написал заплаха и ругатня. След това започнал да реже гумите на паркираните пред блока автомобили.

Пуснаха под домашен арест британеца, нарязал гумите на над 60 коли в Добрич

Това се е случило във времето между 2,30 и 3,30 часа след полунощ. Когато сутринта хората от блока тръгнали да отиват на работа били неприятно изненадани при вида на колите си с нарязани гуми. В полицията започнали да валят сигнали. Мъжът се държал напълно неадекватно. Нарязал гумите на голяма редица от автомобили, но не всички са паркирани пред блока. Рязал е наред, над 100 гуми са унищожени, тъй като на някои коли е сряза по едва, на други по две, а има и автомобили с три надупчени с нож гуми.

Според живеещи в района най-вероятно посегателство е извършено на близо 100, а не само на 56 коли, тъй като някои собственици не са подали сигнал, а други отсъстват и не са видели какво се е случило.

c