Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Терасата към „Изида“ отново е построена, сега Общината не оттегли разрешението за строеж

Преди дни тя беше премахната след като Община Добрич оттегли издаденото разрешение за строеж

Терасата на Изида е построена отново, след като фирмата подаде ново искане за разрешение за строеж и получи влязло в сила такова, съобщи за Про Нюз Добрич собственикът на „Изида“ ООД Младен Матеев.

Припомняме, че на 5 октомври терасата към лобито на хотел „Изида“ беше премахната. А осем работещи там останаха без работа. Демонтажът бе извършен от собственика на комплекса „Изида“ ООД след като комисия от Общината е издала констативен акт, който е основание за започване на административно производство и издаване заповед за премахване на строежа, тъй като е незаконен по смисъла на ЗУТ. Дружеството е концесионер на обекта от 2001 г.  Терасата е изградена през 2017 г.

„На кого беше нужно това изпълнение? Трябва този, който го организира, да отговори. На мен ми струваше, и то не само пари. Струваше тежка емоция за екипа, който работи в обекта, емоция за нашите приятели и за тези, които потриваха ръце за някакъв край. Унижение за мен като собственик и управител“, каза Младен Матеев. 

Терасата към „Изида“ беше премахната след като Община Добрич оттегли издаденото разрешение

И, тъй като, по думите му, не бива нагло да се потъпква истината, той коментира още: „Жалко за тези хора, хората които направиха сценария за това омаскаряване на моята фирма. Казвам сценарий, защото се оказа, че жалбата е от адрес в Силистра, защото 80 % от терасите в града са със същият статут, защото преди три години, демонстративно бяха премахнати рекламни транспаранти, които имаха за предназначение също да пазят сградата от вандали, защото е необитаема. Като причина беше изтъкната липсата на издадено разрешение за поставяне. И в момента в нашият град продължават да стоят множество монтирани без разрешение билборди, те не бяха във фокуса на същите тези хора“.

Той определя случилото се като сценарий, тъй като същите тези хора са издали заповеди за събаряне на други сгради, но действия не са предприети, тъй като собственикът не е „Изида“ ООД.

„Стана ясно, че когато администрацията не е пресирана, работи перфектно. Пречките не са в съвестните хора които си вършат работата.

Не ми остава нищо друго, освен да отбележа, че съм подложен на особено внимание от хора, които освен да се оградят не успяха да направят нищо друго, дори и да си поддържат чисти обектите“, каза още собственикът на „Изида“ ООД.

Той подчерта също, че 80% от терасите са със същият статус. Още от 2015 година има заповеди за премахването им, но не са предприети действия за изпълнението им, а най-големият проблем на града беше терасата на „Изида“. От днес той вече е решен. "Тези действия няма да ни спрат да правим хубави неща, да извършваме хубави дела. Защото нашият град заслужава да е чист и красив, а съгражданите ни имат право на това", каза Младен Матеев.

c