Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Табла с новата транспортна схема на Добрич могат да се видят на пл. „Свобода“

Експозиция от цветни табла с маршрутите на автобусните линии, предлагани в Новата транспортна схема на Добрич, е подредена на пл. „Свобода“ в града, пред х-л „България“. От Общината напомнят, че в момента тече публично обсъждане на Решение за промени в новата общинска транспортна схема на град Добрич, което е обявено от 21 февруари 2023 г.

Новите маршрути могат да бъдат разгледани и на сайта на Община Добрич. Крайният срок за приемане на писмени предложения и възражения е до 22 март включително. Гражданите могат да изпращат мненията си на адрес: 9300 Добрич, ул. „България“ № 12 и на електронна поща  dobrich@dobrich.bg.

Новата транспортна схема на Добрич ще влезе в сила от 1 април 2023 година. Припомняме, че тя бе приета на 25 януари 2022 г. от Общинския съвет, като в решението се предвиждаше тя да влезе в сила на 1 януари 2023 г. Това обаче ще стане три месеца по-късно. Отлагането се наложи заради доставка на нови автобуси. По-рано от Общината увериха, че са разчетени необходимите ресурси по новата схема - за уширения, знаци, маркировка и нови спирки.

c