Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Султанът на Бруней обмислял да купи имението на Берлускони на остров Сардиния

Султанът на Бруней е  хвърлил око на вилата на Силвио Берлускони на италианския остров Сардиния, предаде АНСА.
Имотът беше пуснат в продажба неотдавна на цена от 300-500 милиона евро от наследниците на покойния магнат. Вила Чертоза е огромно имение с градини с размери на 80 тенис корта, с излаз на морето и с амфитеатър.
Седемдесет и седем годишният султан на Бруней -  Болкиах, чието нетно състояние се оценява на около 30 милиарда долара, бил заинтересуван от имота, в който едно време са отсядали между другото и влиятелни държавници, като Джордж Буш-младши, Тони Блеър и Владимир Путин.
Само колите на султана на Бруней са на обща стойност 5 милиарда евро, като сред тях има 500 ролс ройса, и 452 ферарита, както и дузини автомобилни уникати, припомня АНСА.
Към Вила Чертоза интерес са проявили и милиардери от САЩ и от арабски страни, както и хотелиерски групи, които искали да го превърнат в луксозен курорт.
Султанът на Бруней пък го искал за подарък на едно от 10-те си деца, като се смята, че това е 32-годишният му син Абдул Матин, който неотдавна се ожени. Сватбата му продължи 10 дни на круизен кораб, който обиколи Средиземно море и спря на остров Сардиния.
Султанът на Бруней вече е обиколил приказното имение на Берлускони, за да прецени дали си заслужава инвестицията в него.
Берлускони почина през юни миналата година.

c