Петък, 05 юли 2024

05.07.2024

Последвайте ни

След случаите на починали от фентанил, арести има и в Добрич

Във Варна има няколко случая на починали след фентанил, трима са задържани и вече обвинени. Те са криминално проявени. Това обяви зам.-главният секретар на МВР Живко Коцев  по NOVA

Фентанилът е болкоуспокояващо вещество, което се превръща в смъртоносно при смесването му с други наркотици. След серията смъртни случаи кабинетът обяви, че засилва борбата срещу наркотиците, а в страната тече и специализирана акция срещу наркоразпространението. 

По думите му обвинени са две жени и един мъж и тримата са криминално проявени.

„Колегите за кратко време са успели да влязат в дирите на разпространителите. Продължаваме да уточняваме дали се касае за форма на съучастие или по-сериозна престъпна дейност, свързана с организирана престъпна група”, уточни Коцев.

От четвъртък до момента са задържани 124 души за разпространение на наркотици. Образувани са 109 досъдебни производства.

До момента са заловени шест килограма фентанил. Образувани са 6 досъдебни производства и има задържани 8 лица в София, Варна и Добрич, допълни зам.-главният секретар на МВР. И уточни, че задържаните са хора, които са добре обучени да работят с тази дрога.

c