Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

След сигнал на Про Нюз Добрич: Връчиха предписание на търговски обект на ул. „Л. Каравелов“

Писмо с предписание за спазване на екологичните норми връчиха на търговски обект в Добрич екоинспекторите от Община град Добрич след сигнал на Про Нюз Добрич. В медията се получи оплакване от живеещи на ул. „Любен Каравелов“ 6. В сигнала се твърди, че работещите в магазина за хранителни стоки там (бивша сладкарница „Албена“) изхвърлят голямо количество кашони и опаковки и замърсяват района.

„Всекидневно се изхвърлят отпадъци до кофите за смет, но не и вътре в тях! Да не говорим каква е гледката, когато има вятър - всичко това се разпръсква наоколо. Принудени сме ние – живеещите там, да чистим боклуци непрекъснато. Писна ни!“, се казва в писмото на живеещите на адреса.

След сигнал на медията в магазина е направена проверка и е връчено предписание. От Общината обещаха да проследят изпълнението му.

За нерегламентирано изхвърляне на отпадъци Законът за управление на отпадъците предвижда и доста солени глоби, които достигат до 10 000 лв. за юридически лица. На Зеления телефон на Общината 058 604 573 добричлии могат да сигнализират за нарушения и да правят предложения, свързани с дейностите по третиране на битовите отпадъци, поддържане на чистотата и опазване на околната среда на територията на града.

c