Понеделник, 08 юли 2024

08.07.2024

Последвайте ни

След серия от тежки катастрофи в областта, отделение в МБАЛ Добрич е на лимита си

В следствие на трите тежки катастрофи в област Добрич през последните дни някои от отделенията в МБАЛ Добрич са натоварени – достигнат е лимита на легловата база на Отделението по неврохирургия, не достигат и реаниматори-анестезиолози, съобщиха за Про Нюз Добрич от болницата.

Припомняме, че на 8 март, след несъобразена скорост 25-годишен мъж постъпи в добричката болница след тежка катастрофа, където след разклона за село Раковски по посока Шабла лек автомобил "Пежо" с регистрация Тх се блъска в крайпътно дърво, наложило се е пожарникарите около 40 минути да режат колата, за да могат да извадят пострадалия.

На 13 март двама загинаха, а осем души бяха настанени в МБАЛ Добрич след тежка катастрофа до с. Росеново между лек автомобил с полска регистрация и служебен бук УАЗ на Държавното горско стопанство.

На следващия ден (14 март) на изхода на град Добрич в посока Варна лек автомобил навлезе в активната лента за движение, а джип се вряза в него. След инцидента трима души бяха ранени и настанени в болницата.

Към този момент в МБАЛ Добрич се намират пострадали и от трите катастрофи – младият мъж от Шабла е бил опериран от лицево-челюстен хирургичен екип. Баща и син от катастрофата на изхода за Варна се възстановяват, изписват сина, бащата остава за лечение. Тежко остава състоянието на някои от пострадалите при катастрофата край с. Росеново. Изписана от болницата е съпругата на един от починалите горски работници.

c