Четвъртък, 18 юли 2024

18.07.2024

Последвайте ни

Северноамериканското командване за аерокосмическа отбрана проследява всеки ход на Дядо Коледа и децата могат да го следят

Докато децата по света очакват с нетърпение пристигането на Дядо Коледа, Северноамериканското командване за аерокосмическа отбрана (НОРАД) следи отблизо всяка негова стъпка, предаде Асошиейтед прес.
Въоръжени с радари, сензори, самолети и коледно настроение, служители от НОРАД докладват от щата Колорадо за движението на шейната на Дядо Коледа след нейното тръгване от Северния полюс към тези части на земното кълбо, където Коледа идва най-напред. За пореден път НОРАД споделя тези подробности, за да могат децата да го следят.
НОРАД е съвместното военно командване, което отговаря за защитата на въздушното пространство на САЩ и Канада, но службата има и весела страна. Командването стартира своя сайт noradsanta.org, както и сайтове в социалните мрежи и мобилно приложение, пълно с игри, филми, книги и музика.
В късните часове на Бъдни вечер от Тайланд НОРАД съобщи, че Дядо Коледа е напуснал Банкок и е отишъл в Мианма, Тибет, Китай и Русия, като досега е раздал близо 2 милиарда подаръци от началото на пътуването си. Асошиейтед прес не бе в състояние да потвърди данните на НОРАД чрез независими източници.
Белият дом съобщи, че президентът на САЩ Джо Байдън и първата дама Джил Байдън също са участвали снощи в проследяването на Дядо Коледа чрез НОРАД заедно с деца и семейства от цялата страна. Първата дама качи в социалната платформа "Екс" снимка на нея с президента, седнали на диван с коледна елха зад тях, под която бе написано, че НОРАД е "потвърдил добрата новина: Дядо Коледа е на път".

c