Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Състезатели от клуб „Десант“ Добрич са абсолютни шампиони от международен турнир

Стелиян и Петър Малджиеви са отличници в СУ „П. Р. Славейков“

Стелиян и Петър Малджиеви са абсолютни шампиони от провелото се днес във Варна първо издание на турнира по бразилско жиу-жицу (Gi и No Gi) от веригата на AGF (American Grappling Federation).

Двамата са състезатели на клуба по БЖЖ „Десант“ Добрич с треньор Павел Павлов.

Стелиян Малджиев 7 г. завоюва 4 златни медала и е абсолютен шампион категории Challenge No Gi и категория Gi. Петър Малджиев 9 г. е с 3 златни медала и 1 сребърен, абсолютен шампион в категория Gi. В категория No Gi той се изправи срещу 11-годишен състезател, който е със 7 кг по-тежък и загуби с достойнство.

Стелиян Малджиев е ученик в първи клас, а Петър е в 3 клас на СУ „П. Р. Славейков“ и двамата са отличници.

Международният турнир по БЖЖ е организиран от Северноамериканската граплинг асоциация за граплинг и бразилско жиу-джицу, стартирала през 1995 г. NAGA Събмишън граплинг и турнири по бразилско жиу-жицу се провеждат в Северна Америка и Европа.  Във Варна се проведе проведе първото издание на турнира в България. Домакин на състезанието бе спортен комплекс "Владислав Варненчик", а организатор от българска страна е отборът на Бруно Бастос в морската столица.

American Grappling Federation е една от водещите организации в Щатите за 2023-та година. Съучередителят на AGF, Брандън Куик сподели че са организирани 110 турнира само в САЩ и през същата година няколко в Европа. За 2024 организацията си е поставила за цел да организира повече турнири в Европа, като до момента са регистрирани над 20 и продължават да се търсят нови дати и локации. В програмата са и Азия и Бразилия.

Правилника на AGF наподобява този IBJJF и AJP които са по добре познати до момента в Европа с някои разлики в точковата система.

c