Събота, 06 юли 2024

06.07.2024

Последвайте ни

С условна присъда се размина британецът, нарязал гумите на около 70 коли в Добрич

Добричкият районен съд одобри споразумение, съгласно което 51-годишният британски поданик Джак У., увредил гумите на около 70 автомобила в Добрич, получава наказание „лишаване от свобода“ за срок от 16 месеца, чието изтърпяване се отлага с изпитателен срок от 3 години, съобщават от Апелативната прокуратура в морската столица.

Англичанинът трябва да плати направените по делото разноски в размер на 630 лева. Както Про Нюз Добрич писа, според заключението на назначената съдебно-оценителна експертиза нанесените от него щети възлизат на 7485 лева. Мъжът доброволно е превел цялата сума, необходима за обезщетяване на установените в хода на разследването потърпевши. Предприети са действия по тяхното овъзмездяване.

Джак У. бе привлечен към наказателна отговорност на 22 декември м. г., след като ден по-рано той и семейството му посещават роднини на неговата съпруга. Заради вдигнат шум съседи правят забележка на домакинството, която разгневява британския поданик. Под въздействието на употребения при гостуването алкохол той влиза в конфликт с тях.

Около 2:15 часа сутринта обвиняемият напуска дома на близките си, чупи стъклото на входната врата на блока, в който те живеят, и започва да реже гумите на паркираните отпред автомобили. После продължава към съседната кооперация и така уврежда около 70 превозни средства.

На 23 декември Районният съд в Добрич уважи искането на прокуратурата за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Джак У. Защитата обжалва решението пред състав на Окръжния съд, който на 3 януари т. г. постанови мярка „домашен арест“.

Одобреното от Добричкия районен съд споразумение е със сила на присъда и не подлежи на обжалване.

c