Петък, 19 юли 2024

19.07.2024

Последвайте ни

С уникална апаратура лекуват в Отделението по уши-нос-гърло в „МБАЛ-Добрич“ АД

В отделението по Уши-нос-гърло към „МБАЛ-Добрич“ АД в последните три месеца бяха инсталирани и заработиха два уникални апарата за оперативно лечение на пациенти, даващи възможност за извършване на изцяло нов тип за областта модерно световно лечение, съобщават от болницата.

Апаратите са лазерна система, т.нар. „лазерен нож“ и апарат за радиохирургия, като с подобна окомплектовка разполагат единици болници в България. С тяхна помощ могат да бъдат извършвани високотехнологични безкръвни операции за премахване на сливици, полипи и тумори в областта на носа и гърлото, както и оперативно лечение на пациенти със затруднение на дишането по време на сън и модерно лечение на сънна апнея.

„Много сме щастливи от нововъведената апаратура“ – съобщи д-р Жейно Илиев – началник отделение по УНГ. „ Предимствата са изключително големи спрямо класическото извършване на тези операции- те са максимално щадящи за пациентите, с бързо възстановяване, минимална болка и дискомфорт след процедурите. До момента имаме извършени над 20 операции с чудесен резултат и имаме записани в листата на чакащите още 5 пациента за настоящия месец.“

„Горди сме,че в нашата болница „МБАЛ-Добрич“ АД можем да осигурим подобно високо технологично лечение, което е модерния световен стандарт по специалността „Уши- нос и гърло“ - съобщи д-р Желязков Изпълнителен директор на болницата.

В отделението последната една година заработи много силен екип от професионалисти- новопривлеченият от град Варна д-р Мирчев в екипна работа с признатите доайени на УНГ Добрич- д-р Балчев и д-р Стоянова и още двама млади колеги, всички водени от началника д-р Илиев“ – допълни той.

Отделение по УНГ към „МБАЛ-Добрич“ АД  записва за прегледи и планово оперативно лечение.

За контакти : 058 600 488/ вътр.449

c