Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

С тренировки и състезания Каварна ще отбележи Деня на българския спорт

Денят на българския спорт - 17 май, ще бъде съпътстван от редица спортни прояви, началото на които ще даде Митко Недев, зам.-кмет на община Каварна.

От 16:00 часа на стадион „Калиакра“ ще се проведе турнир по футбол на изкуствен терен. Треньорът на ФК „Калиакра“ – Красен Петков организира среща между отборите от различните възрастови групи, които ще играят на футболното игрище.

В 17:30 часа на откритите спортни площадки и съоръжения в двора на ОУ „Йордан Йовков“ и СУ „Стефан Караджа“, своите демонстративни тренировки ще проведат клубовете по : „ Бойни спортове“, „ Ринг“, и Хандбал с треньори І Ариф Арифов, Ердоан Демирев и Красимир Гецов.

Ще играят и двата волейболни отбора на ОУ“ Й. Йовков“ и СУ „ Ст. Караджа“ с ръководители Величка Пенева и Павел Станчев.

Всички участници – спортисти ще получат тениски, а в края на състезанията и тренировките – заслужено лакомства.

Денят на българския спорт се организира от община Каварна и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Организаторите отправят покана към жителите и гостите на града да проявят съпричастност и подкрепят младите спортисти на Каварна.

 

c