Неделя, 19 май 2024

19.05.2024

Последвайте ни

С разнообразна програма Самоков отпразнува Великден и Гергьовден

Във втория ден на Възкресение Христово и Гергьовден в Самоков бе организирана празнична програма. Тържеството се състоя на централния площад „Захарий Зограф“ и се организира от самоковското читалище „Младост - 2003“. 
Празничната програма започна с фолклорни песни от децата, посещаващи читалището. 
„Присъствате за пръв път на едно великденско шоу, което измислихме с децата. То се състои от малко фолклор, малко песни и малко танци от мюзикъл „Котки“, както и от трио „Аржентинско танго“, и едно състезание по надчукване с яйца, каза председателят на читалището Лилия Шуманова. Тя посочи, че надчукването с яйца се състои за пръв път в Самоков. 
По време на церемонията читалищното настоятелство награди художничката Елена Белстойнева за постигнати високи заслуги в областта на изобразителното изкуство и заниманията ѝ с деца. Тя получи парична награда от Лилия Шуманова. 
Празничната програма продължи с надчукване с яйца. Децата бяха разделени по двойки и се бориха с яйца, докато останаха двама на финал. Последният останал с несчупено яйце получи уред за варене на яйца, а останалите участници шоколадови. 
Празникът завърши с музикални изпълнения от квартет „Аржентинско танго“, който изпълни осем различни танга. 

c