Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

С различни концерти на открито ще бъде посрещната новата година в Бургас и областта

В новогодишната нощ на 31 декември в Бургас и градовете от областта ще има разнообразна празнична програма на открито с гостуващи и местни артисти, показва справка на БТА. По традиция Община Бургас кани жителите и гостите на града да посрещнат заедно Новата година с голям концерт на централния площад "Тройката". Както БТА съобщи, тази година специален гост в него ще бъде Мартин Синтрон, вокалист и китарист на американското трио No Mercy. Той ще изпълни някои от най-популярните хитове на групата, сред които Where Do You Go?, When I Die и Please Don't Go. 
Преди него за настроението на новогодишното тържество ще се погрижи и българската изпълнителка Мила Роберт, позната с песни като "Ме4ка", "Покемон", "Всичко рязко светва" и "Наше си е, Саше". Водещи на концерта ще са Тончо Токмакчиев и Пламен Каров, а след полунощ забавата ще продължи с песни и танци от Професионален фолклорен ансамбъл "Странджа", след което партито ще остане да поддържа DJ Monno. Специално за празниците от Община Бургас обявяват и празнично разписание на линиите от градски транспорт. От 23:00 ч. на 31 декември до 01:00 ч. на 1 януари по линиите Б1 и Б2 ще се движат автобуси на всеки кръгъл час, като в тези курсове ще се пътува безплатно. Освен това до 04:00 ч. се движи и нощна линия, която свързва централната част с комплексите „Меден рудник“, „Зорница“, „Изгрев“ и „Славейков“.В Созопол последните часове от изминаващата година ще съберат на открита сцена на площад "Хан Крум" изпълнителите Асен Владимиров, Калоян Калоянов и бенд, Стоян Ганчев и акробатично студио Air Silk.Поморие осигурява безплатен транспорт и кани жителите и гостите на града на открита сцена пред читалище "Просвета" за концерт на Симоне Маркова и оркестър „Славяни“. След празничната заря в полунощ в тържествата ще се включи и певицата Християна Лоизу. 
Несебър ще предложи концерт на квартет "Белканто" и новогодишна фолклорна фиеста на площад "Жулиета Шишманова", където през целия месец се провежда и празничен базар. 

c