Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Русенската опера представя премиерно "Прилепът" от Йохан Щраус-син

Русенската опера ще представи тази вечер премиерата на "Прилепът" - оперета в три действия от Йохан Щраус-син, в Доходното здание в крайдунавския град. Това съобщи пиарът на културния институт Диана Димитрова. 
Режисьор на спектакъла е Александър Мутафчийски."Новата сценична версия на "Прилепът" е пета по ред постановка на сцената на Държавната опера в Русе и съм изключително горд и щастлив, че ръководството на Русенския оперен театър ми оказа честта и доверието, именно аз да съм неин режисьор", каза Мутафчийски. 
По думите му "Прилепът" е класически пример за танцувална оперета, възпяваща ярките емоции, любовните страсти и семейните перипетии, разкрити на фона на прекрасните мелодии на валса, полката, чардаша и кадрила.
В ролята на затворническия надзирател Фрош ще се превъплъти актьорът Тончо Токмакчиев. "Винаги ми е било приятно да съм част от оперетни спектакли. Обичам Русенската опера и очаквам с нетърпение срещата си с русенската публика", казва Токмакчиев. 
Диригент ще бъде Димитър Косев, а диригент на хора - Стелияна Димитрова-Хернани. Сценографията е на Евгения Раева, а хореографията - на Весела Василева. 
Участват солисти, хор, балет и оркестър на Държавната опера в Русе.

c