Събота, 06 юли 2024

06.07.2024

Последвайте ни

Ремонтът на стадиона в Генерал Тошево ще струва 378 000 лева

Община Генерал Тошево обяви обществена поръчка за ремонт на градския стадион „Спортист” - II и III етап. Ремонтно-възстановителните дейности започнаха през 2022 г., със собствени средства на Общината, когато бе ремонтирана външната част на сградата, на козирката на съоръжението и трибуната.  

Вторият и третият етап включват интериорни работи в сградата на стадиона и ремонт на откритите трибуни.

Стойността на обществената поръчка, за която се чакат оферти до 26 април, е 378 000 с ДДС.

Финансирането е по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., чрез Стратегията за ВОМР на Местната инициативна група „Балчик - Генерал Тошево“.

Планираните ремонтни дейности ще обхванат съблекалните, спортно-възстановителния център и помощните помещения на първия и втория етаж. Ще бъде подменена цялата ел. инсталация, вкл. инсталирането на нови кабели, ключове, контакти, осветителни тела, ел. табла, бойлери и др. Ще бъде направен основен ремонт на цялата ВиК инсталация, като ще се подменят тръбите, смесителните батерии, душовете и санитарията. В четирите съблекални, бани, тоалетни, мокри и помощни помещения ще бъдат положени ламинат, облицовки и настилки. Стените и таваните ще бъдат освежени, а всички врати ще бъдат подменени с нови от алуминиев профил.

След завършване на планираните ремонтни работи по интериора на сградата ще започне възстановяването на част от откритите трибуни на стадиона. Ще бъдат монтирани нови метални конструкции и седалки от обработен дървен материал.

c