Събота, 29 юни 2024

29.06.2024

Последвайте ни

Ръководителят на "Хизбула" заяви, че цял Ливан ще бъде изложен на риск, ако не реагира на убийството на заместник лидера на "Хамас"

Ръководителят на ливанското движение "Хизбула" Хасан Насралла заяви днес, че подкрепяната от Иран милиция е провела около 670 военни операции на ливанско-израелската граница от 8 октомври насам, предаде Ройтерс. "Хизбула" е унищожила "голям брой израелски превозни средства и танкове", добави той. 
В речта си Насралла заяви, че цял Ливан ще бъде изложен на риск, ако "Хизбула" не реагира на убийството на заместник лидера на палестинското ислямистко движение "Хамас" Салех ал Арури в Бейрут.
Ръководителят на ливанското движение отбелязва, че настоящите ѝ операции по южните граници откриват "историческа възможност" за Ливан да освободи земите си, окупирани от Израел, и че ислямската съпротива в Ирак също има "историческа възможност" да се отърве от американското присъствие в страната. 
Насралла обвини Израел, че прикрива броят на жертвите, за да избегне регионалната война, и заплаши жителите на Северен Израел, включително заселниците, че те ще бъдат първите, които ще платят цената, ако се стигне до такава.
Съединените щати разширяват войната в региона чрез нападенията си срещу йеменската ислямска съпротива в Червено море, добави лидерът на "Хизбула".
 
 
 

c