Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Добрич може да има целогодишна ледена пързалка в парка за празника на града

Има реален интерес за разполагане на изкуствена ледена пързалка в Добрич, съобщи за Про Нюз Добрич общинският съветник Герман Германов. Припомняме, че по време на сесията на 25 юни той се ангажира да намери оферти за изкуствена ледена инсталация, така че езерото да може да се използва за каране на кънки през цялата година.

Няма да се поставят увеселителен парк и лунапарк в градската градина на Добрич

Германов посочи, че след сесията го е потърсил човек, който е гледал заседанието и е съобщил, че има таква ледена пързалка, налична в Добрич. След това са провели среща и днес се очаква да бъде пуснато заявление в общината в част от "леденото" езеро да се направи пързалка от изкуствен лед за целогодишно ползване.

Нестихващ интерес към безплатната ледена пързалка в Добрич (снимки)

Сега трябва да се направи оценка на мястото, което иска, и понеже нямаме цена за изграждане и наем за спортно съоръжение в градския парк по общинска наредба, трябва да се обяви търг”, каза Германов.

Огромен интерес към ледена пързалка в Добрич, безплатните дни вече са 18

Той посочи, че още на следващата сесия през месец юли може да тръгне процедурата за търга и има шансове за 25 септември – празника на град Добрич да има ледена пързалка.

Последен ден за ледена пързалка в Добрич

Германов посочи, че е нужен равен терен с дървена конструкция за предпазване от наводняване, пързалката е открита и с обезопасителна ограда. Досега пързалката е ползвана за кратко в планинския курорт Боровец.

Започна изграждането на ледената пързалка в Добрич (снимки)

c