Понеделник, 22 юли 2024

22.07.2024

Последвайте ни

Прокурори от Добрич с лекции в училища по повод Деня за безопасен интернет

Прокурорите Милена Любенова и Даниел Илиев – говорители на Окръжната и Районната прокуратура, се включват в инициатива на Община Добрич по повод Международния ден за безопасен интернет, който се отбелязва всяка година във втората седмица на месец февруари, в ден вторник. В тази връзка на 12 и 13 февруари 2024 година ще бъдат реализирани срещи с ученици от четири училища в града.

Днес, заедно с експертите Анета Кирилова и Кремена Димитрова, прокурор Любенова и прокурор Илиев посетиха 10А клас на СУ „Петко Р. Славейков“. Те разговаряха с тях по темата за безопасното използване на интернет и нуждата от бдителност и внимание към виртуалната среда на общуване.

Младежите бяха запознати с опасностите, които крие интернет, и възможността анонимността, която предоставя, да бъде използвана за извършване на престъпления. Беше им обърнато специално внимание на въпроса защо е важно да бъдат изключително внимателни с кого и как общуват във виртуалното пространство. Те бяха предупредени да не изпращат свои снимки или снимки на свои близки на хора, с които общуват само в интернет, както и да не споделят личните си данни като имена, адрес, училище или други любими места за посещение. Получиха уверение, че най-добрият начин да се предпазят от проблеми в интернет пространството е веднага да сигнализират на своите родители за всеки случай на притеснение или тормоз.

Магистратите и експертите от Община Добрич ще посетят още учениците от ПМГ „Иван Вазов“, ПСГ „Васил Левски“ и ПГТС „М. В. Ломоносов“.

c