Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Прокуратурата започва срещи с жители на област Добрич с цел превенция на най-честите престъпления

Прокуратурата на Република България ще проведе поредица от информационни срещи с жители на област Добрич с фокус върху телефонните измами, държането и разпространението на наркотични вещества и управлението на моторни превозни средства под въздействието на алкохол и/или дрога, съобщава говорителят на Районната прокуратура Даниел Илиев.

Прокурор Илиев и колегата му от Окръжна прокуратура – Милена Любенова, ще запознаят детайлно представители на всички възрастови групи с особеностите на тези и други престъпления. Първата от множество срещи ще се състои на 24 април, понеделник, от  09:40 часа, в Средно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Добрич . От 11:00 часа е срещата в пенсионерския клуб в село Плачидол. 

Прокуратурата не може да бъде безучастен свидетел на зачестяващите случаи на телефонни измами, държане и разпространение на наркотици и шофиране в нетрезво състояние, казва Илиев. „Смятаме, че е наш дълг да информираме българските граждани за спецификата на тези, а и на други видове престъпления, респективно за конституционно установените им права и задължения с оглед повишаване на тяхната правна култура, защото според нас това е най-добрата превенция срещу всяко престъпно посегателство“, допълва той.

 

c