Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Ало-измамници искали да заведат възрастна жена от Каварна в Румъния, за да й вземат парите

Случай на телефонна измама с възрастна жителка на Каварна е предотвратен на границата с Румъния, съобщават от Областната дирекция на МВР Добрич. На 11 март, около 18:15 часа служители на ГКПП Дуранкулак, спрели за проверка таксиметров автомобил с возеща се жена на 82 години от морския град. В хода на работа е установено, че жената е жертва на телефонна измама, извършена около 13:00 часа същият ден.

По данни на потърпевшата, тя е получила обаждане на домашният си телефонен номер от мъж, представящ се за служители на МВР. Мнимият полицай поискал съдействието й за залавяне на извършители на телефонни измами. За целта жената трябвало вземе всичките си налични пари и да ги предаде.

Възрастната каварненка е изпратена с таксиметров автомобил от Каварна до Добрич, след което с друга таксиметрова кола е трябвало да стигне до населено място в Румъния, където да предаде парите, които успяла да събере - 3 560 лева.

Работата по случая продължава. ОДМВР Добрич отново апелира гражданите на областта да обърнат внимание на възрастните си родители да не предоставят пари и ценности след обаждане от непознати, независимо за кого се представят.

c