Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Прогноза за времето

През нощта ще бъде ясно и вятърът ще стихне, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане е близко до средното за месеца, в следобедните часове ще се понижи. Утре ще бъде слънчево, следобед – горещо. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури ще са предимно между 32° и 37°, в София – около 32°.
По Черноморието ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са 27°-30°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.
Над планините ще бъде слънчево. Следобед ще има незначителна купеста облачност. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 25°, на 2000 метра – около 18°.
И в понеделник ще бъде слънчево, следобед с купеста облачност, вероятността за валежи е малка. Ще е почти тихо или със слаб югоизточен вятър. Максималните температури в повечето места ще бъдат между 33° и 38°. Във вторник, с обръщане на вятъра от северозапад, ще започне да прониква относително хладен въздух, а въздушната маса над Западна и Централна България ще се лабилизира. Там ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки. Има повишена вероятност на отделни места валежите да са интензивни и значителни по количество. На изток все още ще е предимно слънчево и горещо, с максимални температури до 36-38°; в северозападните райони дневните ще са 23°-26°.  

c