Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

Професионалисти и ученици от Търговище работят заедно по създаването на музикално танцова постановка „Не съм от тях“

Професионалисти и ученици от Търговище работят заедно по създаването на музикално танцова постановка „Не съм от тях“ по текст на Чудомир. Вече започнаха дейностите и репетициите по проекта „Заедно в изкуството и спорта“, в който участват около 70 деца от четвърти до седми клас на Трето Основно училище “П. Р. Славейков“ и  артисти от професионален фолклорен ансамбъл „Мизия“, съобщи артистичният секретар на културната институция Светла Манолова. 
Екипът на ансамбъла ще допринесе за неговото реализиране със своите умения и знания. В края на май ще бъде създадена музикално танцова постановка „Не съм от тях“ по текст на Чудомир, музика на Георги Андреев и хореография на Любчо Василев – главен художествен ръководител на ПФА „Мизия“. В постановката своя талант ще покажат децата под ръководството на Стойна Кичюкова - музикант и преподавател в училището.
Да преминат децата от музикалното междучасие – което е една от визитките на училището, до голямата сцена, е една от задачите, които си поставя ръководителят на проекта Кичюкова. Но голямата идея е децата да бъдат в досег с културата, музикалната и танцовата, защото тя е тази, която ги обединява. Децата „билингви“ да свикнат с българския език и да се приобщят по-лесно към образованието, да се предотврати ранното отпадане от училище, коментира преподавателят. По думите й цели - които се постигат с лекота със силата на изкуството.
Децата са различни и всяко е прекрасно по свой собствен начин. Но общото между тях е любопитството към заобикалящия ги свят и желанието да го преоткриват всеки ден, да намерят своето място там. Дано и на голямата сцена! – надяват се от екипа, който работи по изпълнението на проекта. 

c