Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Прикованата в количка Цвети Маркова обединява футболната общественост на Генерал Тошево

Легенди на футбола заявяват своята подкрепа за 15-годишното момиче

Нещо уникално обещават да се случи утре от 17:30 часа, на стадион „Спортист“ хората от местната футболна общественост. Те се обединяват в подкрепа на кампанията „Заедно за Цвети“. Целта й е набиране на средства за скъпоструващото и продължително лечение на прикованата в инвалидна количка 15-годишна Цвети Маркова.

Ще се проведе благотворителен двубой между Сборен отбор на футболисти от град Генерал Тошево и ФК „Спортист“ – Роза (Ямболско). 

След Великден прикованата в инвалидна количка Цвети от Ген. Тошево заминава за Турция

Това няма да бъде само един обикновен футболен мач, уверяват организаторите. Това ще бъде нещо много повече. Това ще бъде един акт на добротворчество, който за пореден път ще покаже и докаже, колко единни и силни можем да бъдем. Цвети има нужда от нашата помощ и ние сме тези, които трябва да ѝ кажем: „Не си сама!“. 

Талантливата Цвети от Ген. Тошево се нуждае от спешно лечение, парализира се за дни (ВИДЕО)

Подготвени са много. На стадион „Спортист“ ще гостуват генералтошевците  Милен Петков – бивш национал на България, и Николай Костов – бивш треньор на ПФК „Левски“ (София). Синът на Милен Петков – Алекс Петков, който сега е национал на България, също ще уважи събитието. За този мач ще пристигнат и легендите на „Добруджа“ Диян Божилов и братята Румен и Стефан Славови.

Славни футболни ветерани на ФК „Спортист“ (Генерал Тошево) ще бъдат наградени за заслугите си през годините, а Никол Дикова и певицата Искра Димова – IZZA, ще поздравят всички присъстващи с няколко музикални изпълнения.

Самата футболна среща ще се проведе в три полувремена от по тридесет минути и в нея ще вземат участие над 50 футболисти. На почивките между полувремената ще се разиграе благотворителен търг, като артикулите са безкрайно интересни. Ще има подписани от футболистите фланелки на отборите „Черно море“ (Варна), „Ботев“ (Пловдив), ЦСКА (София), и „Левски“ (София). Официални мачови тениски на „Лудогорец“ (Разград), „Локомотив“ (Пловдив) и на националния отбор на България. Алекс Петков също ще предостави своята тениска с подпис от него. Освен това ще има артикули от бранда на голямата футболна легенда Христо Стоичков с личното му послание към Цвети и негов подпис.

На входа на стадиона пък ще има благотворителен базар с фенски артикули, които могат да бъдат закупени.

Тази благотворителна футболна среща вече беше подкрепена, макар и с видоесъобщения, от Патрик Бауер – футболист на английския „Престън“, Димитър Евтимов – футболист на ЦСКА (София) и от легендите Стилиян Петров и Димитър Бербатов. Всички те изпратиха своите послания до Цвети и призоваха стадион „Спортист“ да се напълни.

Всеки може да подкрепи кампанията „Заедно за Цвети“, като отиде на стадион „Спортист“ в събота от 17:00 часа.

c