Събота, 06 юли 2024

06.07.2024

Последвайте ни

Приемат заявления за карти с намаление за градския транспорт в Балчик

От днес – 14 април, отново се приемат заявления за закупуване на абонаментни карти с намаление за вътрешноградския транспорт и/или в района на вилна зона до спирка „Орехите" за пенсионери и хора с увреждания с трайна нетрудоспособност с и над 50 процента, информират от Община Балчик. Документите се подават в отдел ГРАО /деловодство/ в Общинската администрация.

Заявления за карти за месеците май, юни и юли се приемат до 29 април. Картите за трите месеца се издават в офиса на превозвача от 3 до 13 май.

Не се разглеждат заявления, подадени след посочения краен срок за съответния период и/или без приложени копия на документи /разпореждане за отпускане на пенсия или решение на ТЕЛК за освидетелстване на трайно намалена работоспособност с и над 50 процента - за хора с увреждания/. Всички правоимащи, които до момента са ползвали карта, издадена по същия ред, са длъжни в посочените срокове да проверят дали името им фигурира в списъка или да подадат документи за закупуване на карта в отдел ГРАО /деловодство/.

Правоимащи с експертни решения на ТЕЛК (с трайна нетрудоспособност с и над 50 процента) с изтекъл срок на валидност е необходимо отново да подадат заявление за закупуване на карта, към което да приложат копие на актуално решение на ТЕЛК.

c