Събота, 06 юли 2024

06.07.2024

Последвайте ни

Прекратено е делото по случая с американеца, който скочи от 7. етаж и уби възрастен мъж в Добрич

Поради липса на престъпление е прекратено досъдебното производство по случая с 34-годишния американски гражданин, който скочи от седмия етаж на блок в жк „Югоизток“ в Добрич и уби случайно преминаващ 73-годишен мъж, съобщиха за При Нюз Добрич от прокуратурата.

Припомняме, че сигнал за инцидента бе получен от органите на реда около 18:00 часа на 12 юли миналата година. Американецът живеел с майка си в САЩ. По нейни думи от около 8 години се лекувал от параноидна шизофрения. Брат му е женен за българка, чиято собственост е апартаментът в жк „Югоизток“. Освен тях, там е била и майката на починалия.

„До настъпването на инцидента починалият американски гражданин е влязъл в банята, след което е излязъл и без никаква видима причина е скочил през прозореца на апартамента. По същото време отдолу е минавала възрастна двойка и той е паднал върху другия починал български гражданин“, съобщи тогава на брифинг говорителят на Районна прокуратура – Добрич Даниел Илиев. Съпругата на добричлията остана физически невредима.

До пристигането на екип на Спешна помощ и двамата са били живи, но след транспортирането им до Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич първо е издъхнал възрастният мъж, а после – около три часа след инцидента, и американецът.

В болницата чуждестранният гражданин е споделил на разследващия полицай, че страда от психично разстройство, че се лекува от осем години и преди инцидента е гледал телевизия. След това не помнел нищо. 

Досъдебното производство бе образувано за причиняване на смърт по непредпазливост. Паралелно се извършваха и процесуално-следствени действия за събиране на данни за евентуално склоняване към самоубийство на друго лице. Назначени бяха съдебномедицински експертизи за установяване причините, довели до смъртта на двамата мъже.

 

c