Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

Предстои конкурс за нов управител на Центъра за психично здраве в Добрич

За временен управител е предложена д-р Северина Василева

Предстои конкурс за избор на нов управител на общинското дружество „Център за психично здраве д-р Петър Станчев – Добрич“ ЕООД град Добрич. Процедурата за провеждане на конкурса трябва да бъде открита с решение на Общинския съвет на заседанието на 28 май.

Досегашният управител на Психодиспансера д-р Даниела Събева-Стоева е подала през март т.г. молба в Общината за освобождаване и предсрочно прекратяване на сключения с нея през 2022 г. тригодишен договор за управление. Тя бе управител на Центъра от 2018 г. насам.

Необходимо е да бъде взето решение от Общински съвет за назначаване на временен управител на дружеството, който да бъде вписан в Търговския регистър до провеждане на конкурс и вписването на новоизбраният управител в Търговския регистър.

За временен управител е предложена д-р Северина Георгиева Василева. От 2021 г. тя е лекар специалист в отделението за жени с психични разстройства в ЦПЗ „Д-р Станчев - Добрич“. Д-р Василева е завършила медицина в Медицинския университет в Плевен. Има квалифициран курс по „Здравен мениджмънт“ в Бургаския свободен университет, специализирала е психиатрия и психотерапия в Германия.

c