Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Председателят на Общинския съвет ще бъде представител на Варна в Националното сдружение на общините

Председателят на Общинския съвет във Варна Христо Димитров ще представлява местния парламент в Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България, решиха местните съветници днес, на своето първо за тази година заседание. Той ще членува и в Националната асоциация на председателите на общински съвети. 
Съветниците избраха и представителите на общината в общите събрания на дружествата, в които тя е акционер или съдружник. В Спортен комплекс „Варна“ АД ще бъде Цветелина Атанасова. Мария Тодорова, която е председател на комисията по здравеопазване, ще представлява общината в многопрофилната болница „Св. Анна“. Съветниците определиха Николай Костадинов за свой представител в Общото събрание на съдружниците на „Водоснабдяване и Канализация“ ООД.
Съветът одобри и актуализация на Стратегическата карта за шум в околната среда. Приемането на документа е задължително условие, за да бъде разработен актуален план за действие, в който да бъдат предвидени конкретните мерки за ограничаване на шумовото натоварване в града.

c