Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Празнична новогодишна програма е организирана в Шумен

Община Шумен организира празнична новогодишна програма със заря и много музика, която ще започне в 22:30 часа на 31 декември на открита сцена в парка до сградата на общинската администрация, съобщават от пресцентъра ѝ. 
Програмата ще открие групата „Юпитер 7“. Точно в полунощ кметът проф. Христо Христов ще поздрави жителите и гостите на града с настъпването на новата 2024 г. След това в програмата ще се включи оркестър „Калофер“ от Карлово с традиционното Дунавски хоро и богата фолклорна програма, отбелязват от общинския пресцентър. 
Оттам уточняват, че новогодишната програма ще продължи до 2:00 часа на 1 януари, като за всички празнуващи е осигурена баница с късмети и вино. 
Коледен базар е разположен в района на зала Арена Шумен“, където има и ледена пързалка, а детско влакче, въртележка и други атракции ще радват малки и големи до края на първата седмица на януари. Празнично украсени щандове на коледния базар предлагат на посетителите традиционна скара със зимни мезета, греяно вино с аромат на канела, коледни сладки и сувенири. Пред Драматично-кукления театър „Васил Друмев“ в Шумен е разположен детски кът с Дядо Коледа и елените на белобрадия старец, както информира БТА. 

c