Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Право на отговор: Иво Пенчев призова Нивелин Радичков да подаде оставка като председател на Общинския съвет

Ръководителят на групата общински съветници от ГЕРБ-СДС Иво Пенчев изпрати Право на отговор във връзка с Позиция на Местна коалиция "ДБГ (НДСВ, ССД, Глас народен)", която бе изпратена на редакционната поща на Про Нюз Добрич и публикувана вчера. 

В Правото на отговор Пенчев, който е бивш председател на Общинския съвет, призовава настоящия председател Нивелин Радичков да подаде оставка. В противен случай е готов да предложи на ОбС да прекрати предсрочно правомощията му. 

Публикуваме Правото на отговор без редакторска намеса:

"Уважаеми г-н Нивелин Радичков, председател на групата на местна коалиция ДБГ, Глас Народен, НДСВ, ССД, както и председател на Общински Съвет Добрич. Ръководената от Вас група съветници си позволи, грубо, недостойно и абсолютно безпрецедентно да нападне организирано общински съветник в качеството и функцията му на лидер на опозицията. Вие създадохте дух на нетолерантност към чуждото мнение, омраза на личностно ниво и грубо потъпкване на основните принципи на демокрацията, а именно- зачитане на чуждото мнение. Демокрацията е състезание на идеи и политики в полза на цялото общество и личните нападки (на битово ниво) срещу общински съветник, представител на 9000 добричлии (гласували за представляваната от същия съветник партия) е опит за заглушаване гласа на опозицията.

Ето защо смятам, че Вие трябва сам да решите дали искате да продължите да представлявате само една конкретна политическа формация или да сте водач на целия Общински съвет. Ако все пак изберете второто, следва да защитите достойнството на всеки Ваш колега общински съветник в поверения Ви Общински съвет, като се извините за поведението на Вашата група. Ако изберете да останете председател на групата на МК ДБГ, Глас Народен, НДСВ и ССД, Ви призовавам да си подадете оставката като председател на Общински Съвет Добрич. В противен случай, на основание Закона за местната администрация и местното самоуправление ще предложа ОбС предсрочно да прекрати Вашите правомощия като председател и да избере друг на Ваше място".

c